Edit product

$14.99

Langkah Gitar Girang 1

Nak main gitar tapi tak tahu camana nak mula?

Kalau awak dah lama nak belajar main gitar, tapi frust bila cuba belajar - ini mungkin video yang awak nantikan.

Awak selalu tengok video orang main gitar.

Macam sedap je.
Macam seronok je.

Tapi bila awak try - jari sakit. Lepas tu, confuse apa nak belajar. 

Camana nak start?

Apa yang perlu awak tahu?


Kenapa awak tak dapat main gitar?

Ramai orang tak reti main gitar sebab:

+ maklumat salah

+ belajar secara tak teratur 

+ lompat dari satu topik ke topik lain

+ tak faham APA yang penting

+ tak tahu cara practice yang efektif

+ lebih banyak baca teori muzik dari latih gitar


Apa Langkah Gitar Girang ni?

Selama 21 tahun, ramai students saya dah belajar dengan saya secara 1-on-1, in person. 

Dari kelas gitar saya ajar kat Bangsar, sampai kelas group kat universiti di California, dan juga kelas Skype yang students nak dapat kelas dengan saya.


Itu termasuk students kat New York, Hong Kong, Singapura, Macau dan Nigeria pun ada.


Tapi, tak semua orang boleh invest RM350/sejam nak belajar dengan saya.

Walaupun ramai yang nak dapatkan ilmu & pengalaman saya, ramai juga yang sibuk dengan komitmen keluarga dan hidup harian yang hectic. 

Langkah Gitar Girang ini usaha saya rakamkan video yang beri awak ilmu secara teratur.

Jadi, tak kisahlah awak kat Kuching ke, Kota Kinabalu ke, Johor ke, Terengganu ke. Brunei, Shah Alam ke - awak masih dapat belajar gitar at your own pace.

Dan, dengan keselesaan belajar dari rumah awak sendiri pakai phone, tablet, PC atau laptop.

Setakat ini 570 Gitaris dah dapatkan Langkah Gitar Girang 1!


Apa yang awak dapat?

Dalam episod pertama ni (che wah, macam TV show), awak dapat tahu:

+ asas parts gitar supaya awak tahu apa itu gitar

+ cara pegang gitar yang optimum supaya tak stress

+ cara pegang pick yang sesuai untuk beginner

+ teknik strumming yang senang

+ 3 pattern strumming yang paling penting untuk bina asas kuat

+ 12 chords yang beri awak teknik betul, koordinasi jari selesa & keyakinan bergitar

+ chord progressions yang sedap untuk practice (dan berguna)

Ni senarai video yang awak dapat:

1 Pengenalan.mp4

2 Asas Gitar.mp4

3 Asas Picking.mp4

4 Pattern Strumming 1 dan 2.mp4

5 Pattern Strumming 3.mp4

6 Cara Fretting Yang Betul.mp4

7 Chords - Bahagian 1.mp4

8 Chords - Bahagian 2.mp4

9 Chords - Bahagian 3.mp4

10 Chords - Bahagian 4.mp4

11 Chord Progresion - Bahagian 1.mp4

12 Chord Progresion - Bahagian 2.mp4

13 Penutup.mp4

Semua ilmu dipadatkan dalam 13 video yang total time dia 55 minit.

Mahal ke ni bang?

Ok, gini ceritanya:

Kelas 1-on-1 dengan saya RM350. 

Tapi pada peringkat promosi sekarang...


Tak perlu bayar RM350.
Tak perlu bayar RM80.
Sekarang cuma RM60.

Ya, awak dapat dengan hanya US$14.99 atau RM60.

Lepas tu, video ni awak boleh streaming dan download, jadi kalau tak clear boleh tengok ulang-ulang sampai dapat.

Kalau nak hadamkan satu section boleh loop tengok berkali-kali (kalau perlu).


3x Bonus pun ada!

Bukan saja awak dapat 13 video dalam Langkah Gitar Girang 1, malahan awak dapat eBook 35 Tips Untuk Gitaris Newbie yang bernilai US$5 (RM20)

Dan juga EP gitar fingerstyle gitar solo saya, Poskad Dari Shanghai yang bernilai US$5 (RM20)

Dan BONUS 3: (VIDEO) Cara tune gitar gunakan natural harmonics yang bernilai US$3 (RM12)


Kenapa harga video ini berpatutan?

Kalau awak notice, ini video Langkah Gitar Girang 1. 

Harapan saya video ini dapat sambutan best & membantu ramai orang. 

Lepas tu, bila sambutan best, then awak boleh dapat video seterusnya dalam Langkah Gitar Girang 2.

Saya boleh charge lebih mahal, tapi saya nak you boleh dapat video ni.

Lepas tu bila dah master material ni, continue kepada video seterusnya.


Tapi saya belajar kat YouTube itu free je?

Ya betul.

Awak boleh pergi YouTube.

Dia memang kira free, asal dah bayar bill phone atau internet, then awak dapat tengok video beratus-ratus, beribu-ribu.

Tapi, problem dengan YouTube ni, kadang-kadang video dia tak teratur.

YouTube is based on advertising.

Jadi dia nak awak addicted to YouTube, tengok video satu demi satu demi satu, sampai awak tak go offline langsung.

Objektif mereka nak awak tengok video sampai bila-bila.


Masa orang buat YouTube channel, dia nak awak jadi Subscriber dia. Lepas tu tengok sampai bila-bila.

Dia bukan semestinya nak awak jadi gitaris bagus.

Beza dengan video Langkah Gitar Girang 1 ni, awak dapat video yang sistematik. Awak belajar step by step.

Saya beri info yang WAJIB saja. Saya tak letak terlalu banyak chords atau maklumat.

Matlamat saya nak awak actually boleh main gitar.

I mean, think about it. Kalau video ini efektif, then awak boleh main gitar & then maybe next step you want to learn the next topic from me.

Kalau video saya kelentong awak atau tak efektif, then you won't buy anything again from me.

Saya tak untung apa kalau saya tipu awak.

Saya cuma untung if these videos help you to become a real guitarist.

Bukan setakat tipu main gitar, tapi actually tahu & yakin main gitar.

Juga... 570 Gitaris telah dapatkan Langkah Gitar Girang 1 setakat ini!

Siapa Az Samad ni? Saya tak kenal awak.


Saya gitaris professional selama 23 tahun (sekarang dah nak masuk 24 tahun).

Saya ada 4 degree dalam muzik, pernah belajar (dan mengajar kat Berklee College of Music di Boston, MA kat Amerika). 

Saya juga pernah perform & mengajar serata dunia.

Antara pengalaman saya termasuk perform dengan Malaysian Philharmonic Orchestra, open untuk concert Tommy Emmanuel, perform dengan Zee Avi dan main festival jazz termasuk kat Hong Kong International Jazz Festival jadi wakil Malaysia baru-baru ni.

Saya memang bangun, tidur, makan muzik + gitar. 

Kalau awak kat Twitter, Facebook, YouTube atau Instagram, mungkin awak pernah nampak my free guitar tips and lessons. 

In fact, maybe that's why awak end up kat page ni. :)


Ramai students online saya yang telah dapatkan video instructional saya sebelum ini seperti:
+ Kelas Asas Gitar Neo Soul
+ Rahsia Jadi Hero Major Scales
+ Cabaran Hero Major Scales

Mereka suka instructional video tu. Dapat review bagus terutamanya Rahsia Jadi Hero Major Scales (video yang popular yang saya release tahun 2019).

Lepas order ni, bila saya dapat video ni?

Awak akan dapat emel, lepas tu bila klik link tu boleh stream & download video ni.

Nota dalam PDF tu boleh download & kalau nak print pun boleh.


Perlukah saya video ni?

Langkah Gitar Girang 1 ni is not for everyone.

Kalau awak malas practice, then video ini takkan bantu awak.

Saya cuma boleh beri ilmu, tapi awak kena practice.

Kalau awak jenis angan-angan je, then tolong JANGAN BELI video ni.


Apa kata students yang dapatkan...


Rating dari gitaris yang dah beli pun ok!


Mulakan perjalanan gitar awak sekarang

Klik "I want this" dan dapatkan Langkah GItar Girang 1


3x Bonus

✅BONUS #1: (eBook) 35 Tips Untuk Gitaris Newbie ($5 Value)

✅BONUS #2: (EP) Poskad Dari Shanghai ($5 Value)

✅BONUS #3: (VIDEO) Cara tune gitar gunakan natural harmonics ($3 Value)

Ni yang awak dapat:

✅(13 VIDEO) Langkah Gitar Girang 1 ($15 Value)

✅(PDF) Nota untuk Langkah Gitar Girang 1 ($5 Value)

✅(eBook) 35 Tips Untuk Gitaris Newbie ($5 Value)

✅(EP) Poskad Dari Shanghai ($5 Value)

✅(VIDEO) Cara tune gitar gunakan natural harmonics ($3 Value)

✅(13 VIDEO) Versi Standard Definition (SD) video Langkah Gitar Girang 1 yang sesuai untuk download tengok kat handphone - saiz 1.3 GB


JUMLAH SEBENAR: US$33 (RM132)

AWAK CUMA INVEST: US$14.99 (RM60)


Ok bro, saya nak. Camana nak beli ni?

Ok, klik "I want this!" sekarang :)


570 gitaris telah dapatkan Langkah Gitar Girang 1.

Awak pun boleh dapatkan juga!

77 ratings

Checkout

Langkah Gitar Girang 1

Enter your info to complete your purchase

Card

···· ···· ···· 4242
Test card

05/18

Card

Use a different card?

Card

pp paypal

or pay with

We do not keep any of your sensitive credit card information on file with us unless you ask us to after this purchase is complete.

or pay with

You'll be charged US$14.99.

Your purchase was successful!

We charged your card and sent you a receipt

Summary

    Good news! Since you already have a Gumroad account, it's also been added to your library.

    Powered by Gumroad